2 / 6

La BVB, cotatia bancii a pierdut ieri aproape doua procente

In ciuda rezultatelor financiare appreciate drept foarte bune de majoritatea specialistilor, investitorii la Bursa au fost dezamagiti de faptul ca acestea au fost sub asteptari si au preferat sa vanda. Astfel, in sedinta de ieri, cotatia bancii s-a depreciat cu 1,51 procente, pe fondul unui rulaj de 1,9 milioane de lei.

Specialistii consultati de Wall-Street au explicat ca aceasta depreciere s-a datorat, in principal, dezamagirii investitorilor.

“In primul rand, asteptarile sunt cele care conteaza pentru investitori. Faptul ca acestea au fost sub asteptari, s-a resimtit in evolutia de ieri a cotatiei la bursa.

Rezultatele afisate de BRD sunt foarte bune, dar se pare ca investitorii au fost dezamagiti si, in consecinta, au vandut”, ne-a declarat Cristian Negoita, broker la Confident Invest.

Andreea Ciobanu, responsabil al departamentului de analiza al Intercapital Invest considera raportarile profitului BRD in linie cu estimarile sale. “O crestere de 23% a profitului net, in conditii de piata mult mai dificile comparativ cu anii trecuti si tinand cont de concurenta in crestere in sistemul bancar, cred ca ar trebui considerata o performanta buna”, ne-a declarat aceasta.

In trimestrul II din acest an, BRD nu a mai oferit surprize placute investitorilor asa cum s-a intamplat de exemplu in trimestrul I, cand banca a raportat o crestere a profitului net peste asteptari. “Pe termen scurt, este de asteptat ca acest lucru sa influenteze in mod negativ evolutia in piata a acestor actiuni”, a mai spus analista.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri