2 / 5

Cand vom vedea stabilizari?

In ce priveste momentul in care vom asista la calmarea situatiei, specialistii sunt sceptici in previziuni. Este cert ca acest lucru va depinde de sentimentul general al pietei.

Cristian Tudorescu, analist piete de capital, sustine ca pentru a vorbi de o perioada de stabilizare a bursei “trebuie sa avem una sau doua reveniri pozitive de +15-20%, urmate de recaderi catre minime. Este un proces normal, in care fortele de vanzare si cumparare se reechilibreaza”, a declarat acesta.

Analistul este de acord ca sunt suficiente elemente pentru a spune ca piata nu mai scade la noi minime. “Despre cresteri notabile nu cred ca putem vorbi mai devreme de octombrie sau noiembrie. Cresterile sustinute vor reveni atunci cand sentimentul general va rebalansa catre pozitiv, iar acest lucru poate aparea in primavara anului viitor. Desigur, asta nu impiedica unii investitori sa cumpere deja de pe acum, fara a astepta vreo confirmare a revenirii”, crede Tudorescu.

Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management, nu intrevede pe termen scurt reinstaurarea unui ritm de crestere sustinut.

“Un element care ar putea schimba semnificativ contextul, dar nu cu o probabilitate foarte mare de a fi indeplinit, ar fi o corectie masiva a pretului la petrol, care ar reduce temerile legate de inflatie si crestere si ar sprijini activele riscante, de tipul actiunilor”, explica acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri