3 / 5

Stirile externe nu sunt imbucuratoare

Mihail Ion ne-a declarat ca, in opinia sa, traversam o revenire temporara dupa scaderile accentuate din lunile trecute, pe fondul unor evolutii asemanatoare pe alte piete.

“Desi evaluarile companiilor sunt atractive, iar ritmurile de crestere ale afacerilor se mentin ridicate, tema dominanta ramane in continuare contextul international si apetitul la risc global, care nu sunt neaparat incurajatoare”, a explicat managerul RAM.

In plus, trendul economic global arata reducerea ritmului cresterii economice, “chiar posibila recesiune in a doua jumatate a anului in 2008 in SUA, in vreme ce inflatia se mentine ridicata, ceea ce solicita dobanzi inalte, care nu sunt favorabile pietei de actiuni”, a mai spus Ion.

Pe langa acestea, mai sunt si alte situatii externe care ar putea sa dea semnale pozitive spre economia europeana si, implicit, spre pietele de capital.

“Pe plan extern inca este o situatie neclara, exista un conflict in desfasurare care daca se precipita ar putea avea cosecinte serioase”, a mai spus Barbulescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri