2 / 6

S1 – afaceri in crestere, desi rezultatul net este negativ

Compania a raportat in al doilea trimestru o pierdere usor sub cea din primul trimestru, desi vanzarile au inregistrat o evolutie buna. Cifra de afaceri semestriala a atins 342.4 milioane lei, fiind mai mare cu 54% fata de cea obtinuta cu un an in urma.

Rezultatele semestriale publicate de companie saptamana trecuta nu au produs surprize majore, rezultatul net fiind inca negativ (-6.3 milioane lei), insa trimestrial nu s-a repetat situatia de anul trecut (pierdere de cinci ori mai mare in al doilea trimestru), pierderea fiind mai mica fata de perioada ianuarie-martie a acestui an si incadrandu-se in buget.

“In mod surprinzator, impulsul a venit dinspre partea de distribute, o piata vazuta in mod traditional drept mai putin dinamica si avand marje de profit mai reduse. Dealtfel, estimarile companiei arata ca se asteapta o scadere a ritmului de crestere al pietei electronicelor si electrocasnicelor ”, se mai arata in raportul Vanguard.

In primul trimestru al acestui an Flamingo a reusit sa isi sporeasca cifra de afaceri cu 45%,
comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cresterea fiind distribuita echilibrat intre activitatea de retail si cea de distributie, care au avansat cu 43% si respectiv 48%.

“Compania ar putea intampina serioase probleme de lichiditate mai ales pe fondul cash-flow-ului negativ. Daca luam in considerare valoarea actualizata a platilor de leasing operational gradul de indatorare este destul de mare”, au mai explicat specialistii SSIF-ului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri