4 / 6

Dezvoltarea lantului Flanco World este unul din punctele forte

Conform analizei SWOT realizata de Vanguard, principalele puncte forte ale companiei sunt dezvoltarea lantului Flanco World, pozitionarea buna a lantului Flamingo Computers si intrarea pe piata e-commerce.

La capitolul puncte slabe, lista este mai lunga. Astfel, dificultatile aparute in preluarea Flanco, renuntarea la operatiunile pe pietele vecine, gradul mare de indatorare si transparenta scazuta sunt printre cele mai importamte. Un alt punct slab este si inlocuirea frecventa a personalului din functii de conducere, considera specialistii Vanguard.

Flamingo beneficiaza de oportunitati de extindere prin intermediul marilor centre comerciale. La acest capitol, se mai noteaza lipsa unui unui jucator international important pe piata, dezvoltarea sectorului imobiliar, cresterea frecventei de inlocuire pentru electronice si electrocasnice, dar si cresterea puterii de cumparare a clientilor.

Principalele amenintari pentru acest emitent ar fi cresterea competitiei pe sectorul de vanzari online si a presiunii concurentiale in electroretail, cresterea inflatiei si a costului creditarii.

Analiza SWOT ( Strengths, Weaknesses, Opportunities und Threats – Calitati, Defecte, Oportunitati, Amenintari) are ca principal scop identificarea si atribuirea fiecarui factor, pozitiv sau negativ, uneia din cele patru categorii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri