4 / 8

Prabusirea principalei burse rusesti a dus la suspendarea tranzactiilor

Tranzactionarea titlurilor pe principala bursa din Moscova, RTS, a fost suspendata pentru o ora, dupa ce falimentul bancii Lehman Brothers a cauzat caderea bursei moscovite cu 11%, informeaza NewsIn.

"La ora locala 17.00, tranzactionarile au fost suspendate pentru o ora", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant Varvara Inozemtseva.

Cu putin timp inainte, cealalta bursa din Moscova, Micex, a luat o masura similara dupa ce indicele principal a inregistrat o scadere de 16%.

Pietele internationale de capital au resimtit din plin socul falimentului bancii de investitii Lehman Brothers, bursele europene si asiatice afisand deprecieri masive, pe fondul eforturilor mai multor banci centrale de a mentine increderea investitorilor, prin injectii masive de capital.

Dupa falimentul de duminica al Lehman Brothers, a patra banca de investitii din lume, si vanzarea Merrill Lynch, a treia banca mondiala de investitii, investitorii au asistat la coborarea ratingului celui mai mare grup de asigurari, AIG, miscare ce ameninta eforturile de a strange lichiditate pentru a mentine compania pe linia de plutire.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri