7 / 8

Bancile centrale incearca sa opreasca declinul

Traderii incep sa urmareasca ce fac bancile centrale si se intreaba cam cat ajutor va primi, de fapt, piata. Dupa deciziile de relaxare a politicii monetare, ale bancilor centrale din China, Australia si Noua Zeelanda, jucatorii de pe piete sunt atenti la ce va face Federal Reserve, banca centrala americana, si Banca Centrala Europeana (BCE), spune Hurkamp.

Jucatorii de pe piata au inceput deja sa speculeze ca Federal Reserve va cobori dobanda cheie la sedinta de politica monetara de ieri.

Deocamdata, bancile centrale ale Australiei si Japoniei au demarat, luni, actiuni pentru calmarea investitorilor si sporirea increderii acestora in pietele financiare pe care opereaza, in contextul in care banca de investitii Lehman Brothers se indreapta catre faliment, relata Reuters.

Banca Centrala Europeana (BCE) a efectuat o injectie de capital in pietele din zona euro, de 70 miliarde euro, in incercarea de a reduce tensiunile declansate de criza bancara din Statele Unite, potrivit AFP.

De asemenea, banca centrala a Marii Britanii, Bank of England, a injectat ieri in piata monetara 20 de miliarde lire sterline (25 miliarde euro), pentru a calma tensiunile provocate de criza financiara din Statele Unite.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri