2 / 6

Inca exista tensiune in piete, dublata si de asteptarea rezultatelor financiare

Cu toate acestea, pietele financiare sunt in continuare tensionate, iar ingrijorarea privind posibilitatea unor noi falimente inca planeaza, dupa esecul ultimelor mari banci de investitii de pe Wall-Street.

Specialistii spun ca dupa ce va trece efectul vestilor date de administratia SUA, va urma impactul dat de rezultatele financiare, care nu sunt foarte optimiste.

“Dupa ce va trece efectul acestor stiri, piata se va orienta dupa rezultatele financiare ale companiilor, care vor fi slabe, dupa parerea mea. Deci nu ne putem astepta la un trend crescator agresiv, ci mai degraba la o perioada de consolidare, in care sa fie si cresteri si scaderi pe toate pietele financiare”, a mai spus Iulian Panait.

“Un alt mesaj important va fi dat de rezultatele financiare pe care companiile si le vor raporta. Acesta va fi un factor foarte important, prezent in piata de la inceputul lunii octombrie”, crede Lupsan.

In deschidere, bursele americane au afisat scaderi de 1-2 procente pe majoritatea indicilor. Indicele American Dow Jones afisa pierderi de 1,81%, in timp ce S&P si Nasdaq scadeau cu peste 2%.

In sedinta BVB de ieri, actiunile SIF Oltenia au atras cea mai mare lichiditate din piata, de 5,93 milioane lei, iar pretul lor a crescut cu 2,05%.

Titlurile SIF Moldova s-au scumpit cu 2,21%, in urma unor schimburi de 4,25 milioane lei, in vreme ce actiunile BRD SocGen s-au scumpit cu 5,22%, in urma unor schimburi de 4,23 milioane lei.

Tranzactiile cu actiuni SIF Transilvania au insumat 3,8 milioane lei, iar titlurile s-au scumpit cu 2,08%, la cotatia de 0,735 lei, in timp ce actiunile Erste Bank (EBS) au atras un rulaj de 3,45 milioane lei, iar pretul lor a crescut cu 2,12%.

Schimburile cu unitatile de fond ale STK Emergent au insumat 1,73 milioane lei, fiind cotate la 102 lei/titlu, dupa ce in oferta un titlu STK s-a vandut cu 281 lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri