3 / 7

Nu vom mai vedea un boom in cazul SIF-urilor

Faptul ca societatile de investitii financiare sunt printre cele mai sensibile companii nu mai este o noutate. Ele reactioneaza imediat si sunt printre cele mai afectate de scaderi sau mai “entuziaste” in cazul cresterilor.

“SIF-urile au o expunere foarte mare pe sectorul financiar, 70-80% din portofoliile lor sunt banci. Ma astept sa vad un slow down pe segmental bancar in 2009, deci nici in cazul SIF-urilor nu vom mai avea un boom”, explica Fer.

“Toate aceste lucruri, care au fost motive de crestere altadata, sunt puse acum deoparte. Nu se intampla nimic constructiv, nu mai vad acea scanteie pentru SIF-uri”.

Pe partea de real-estate toata lumea se asteapta la o incetinire, problema listarii BCR este amanata pana spre sfarsitul lui 2009, iar partea de vanzare a activelor este incetinita pentru ca se negociaza foarte greu cu actionarii minoritari”, a mai explicat analistul.

Chiar daca discounturile sunt deja mari, Fer crede ca e loc si de mai mult. “Inca mai pot sa scada, chiar daca sunt deja foarte jos. Sa nu uitam ca suntem in criza si e normal ca toata lumea sa fie afectata”, a declarat Ovidiu Fer.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri