5 / 6

Farmache: Vanzarile in lipsa vor fi introduse la BVB

Presedintele-Director general al Bursei de Valori Bucuresti declara saptamana trecuta ca vanzarile in lipsa (short-selling) vor fi introduse si la Bursa de Valori Bucuresti, fiind tehnici de tranzactionare utile, dar in conditiile unor piete tensionate pot influenta puternic pretul actiunilor.

"Vanzarile in lipsa ca tehnici de tranzactionare vor fi introduse la Bursa de Valori Bucuresti, desi, in aceasta perioada mai speciala, utilizarea lor a dovedit ca poate influenta pretul actiunilor. Acesta este si motivul pentru care Statele Unite si Marea Britanie au luat masurile de suspendare", a spus Stere Farmache (foto), citat de NewsIn.

"Cu toate acestea, vanzarile in lipsa (short-selling) sunt tehnici de tranzactionare perfect valabile, in conditiile unor piete normale, insa in situatii speciale autoritatile de reglementare pot regandi rolul acestora", a adaugat Farmache.

Vanzarea in lipsa (short selling) reprezinta o tehnica de tranzactionare prin care investitorul vinde titluri de valoare, bunuri sau devize pe care nu le detine si care, de obicei, sunt imprumutate de la broker sau de la un alt investitor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri