2 / 10

Indicii Bursei au pierdut peste 50%

De la inceputul anului, pana in sedinta de ieri, cotatiile indicilor au scazut cu peste 50 de procente. Scaderile au fost dramatice, mai ales ca nu au existat decat cateva rebounduri tehnice de amploare redusa, comparativ cu pierderile.

Astfel, indicele BET a pierdut peste 55% de la inceputul lui 2008, in timp ce indicele compozit, BET-C s-a depreciat cu 50 de procente. Cea mai mare pierdere a suferit-o indicele segmentului fiananciar, BET-FI, care a pierdut peste 66% din prima sedinta a din 2008.

In principal, aceste scaderi se datoreaza bursei noastra cu evolutiile pietelor externe datorita prezentei pe piata noastra a investitorilor straini care predomina din punct de vedere al sumelor investite fata de investitorii locali

“Acest lucru se datoreaza corelarii.Totusi antrenarea speculatorilor locali in desfasurarea evenimentelor si lipsa lichiditatii a dus la scaderi mult mai ample decat pe pietele dezvoltate.Totul a avut la baza o criza financiara fara precedent plecata din SUA generalizata pe plan international, care s-a inrautatit din ce in ce mai mult, sentimentul investitorilor inrautatindu-se vizibil”, a explicat Necula.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri