4 / 5

Dupa 12 ani de asteptari, pe 4 august au fost listate titlurile de stat

Numit la momentul respectiv “evenimentul anului la BVB”, finalizarea procesului de listare a titlurilor de stat la BVB s-a concretizat pe 4 august.

Dupa eforturile depuse, incepand cu luna martie a acestui an, de BVB, CNVM, BNR, MEF si Depozitarul Central, a fost adoptata solutia optima care permite tranzactionarea simultana a titlurilor de stat pe piata interbancara si la BVB, in conditiile in care nu vor exista emisiuni de titluri de stat dedicate exclusiv uneia dintre cele doua piete.

Ministerul Economiei si Finantelor vrea sa ajunga sa listeze pana la 20% din titlurile de stat, explica ministrul Varujan Vosganian (foto). Unele titluri nu vor fi tranzactionate pe bursa, printre care obligatiunile indexate la inflatie si titlurile cu maturitate mai mica de un an.

Titlurile se vor tranzactiona simultan atat pe piata interbancara, cat si pe cea reglementata administrata de BVB.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare nu va percepe, in acest an, comisioane pentru tranzactionarea titlurilor de stat la Bursa de Valori Bucuresti, a declarat presedintele institutiei. Anghelache a spus ca arbitrul pietei de capital vrea ca aceasta masura sa aiba un impact asupra reducerii costurilor suportate de catre investitori.

Bursa va percepe un comision mic, de 0,0009% din valoarea tranzactionata pentru titlurile de stat.

Dupa 12 ani de asteptare, promisiuni si incercari, “evenimentul anului”, nu s-a bucurat de success, cel putin pana acum.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri