2 / 5

WaMu, cel mai mare esec bancar din SUA

Trimestrul al treilea al anului a adus investitorilor o lista lunga si spectaculoasa de falimente, de incercari de salvare, esecuri si preluari.
In 11 iulie, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) a plasat unul dintre cele mai mari asociatii de economii si imprumut din Los Angeles, IndyMac, sunt protectia sa dupa ce portofoliul ipotecar al companiei s-a depreciat semnificativ.

La inceputul lunii august IndyMac Bancorp, banca-mama, a completat procedura de faliment.

Cea mai mare banca de economii al natiunii americane, Washington Mutual (WaMu, in prescurtare, nr.), a facut acelasi lucru in septembrie.

In 25 septembrie, organul de supraveghere a bancilor a pus sub sechestru banca de economii a Washington Mutual si a plasat-o sub supravegherea FDIC. Institutia a vandut apoi marea parte a activelor, obligatiuni si datoriile garantate catre JPMorgan Chase pentru 1,9 miliarde de dolari. O zi mai tarziu holdingul Washington Mutual a intrat in faliment, ceea ce reprezinta cel mai mare esec bancar de pana acum in Statele Unite.

Dupa aceasta miscare, agentia Standard & Poor a scos actiunile WaMu din indicele sau la finalul zilei de tranzactionare de luni, inlocuindu-le cu producatorul de pompe industriale, Flowserve, inclus anterior in S&P 400.

In aceiasi zi, Federal Deposit Insurance Corporation a anuntat ca va facilita vanzarea operatiunilor bancare ale Wachovia catre Citigroup pentru 2,1 miliarde dolari si asumarea a unor datorii subordonate de 53 miliarde de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri