3 / 5

Au fost invinsi si ultimi stalpi bancari americani

Ultimul trimestru a adus ingenunchiat si ultimele patru banci de investitii de pe Wall Street. Lehman Brothers a cerut falimentul in 15 septembrie dupa ce initial nu a reusit sa-si gaseasca un cumparator, Merrill Lynch a acceptat sa fie preluata de Bank of America pentru a nu suferi aceiasi soarta, in 21 septembrie, Goldman Sachs si Morgan Stanley si-au schimbat statutul, de la banci de investitii la holding-uri financiare.

Schimbarea statutului le va permite ultimelor doua bancii sa-si creeze banci comerciale care le vor oferi posibilitatea de a prelua depozite, ce le vor ridica rezultatele financiare.

Actiunile Goldman Sachs au terminat luna in scadere cu 22%, iar trimestrul al treilea a dus o depreciere de 27% acestor titluri. Morgan Stanley si-a redus valoarea actiunilor cu 44% in septembrie.

Victime in ultimele trei luni au fost si Fannie Mae si Freddie Mac, preluate de catre guvernul american.

Nici cel mai mare aisgutator din SUA nu a scapat de problemele cauzate de criza creditelor. American International Group (AIG) a necesitat un ajutor financiar si o preluare de catre guvern de 80 miliarde de dolari pentru a nu intra in faliment. Aceste actiuni au incheiat cu 85% mai jos luna septembrie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri