4 / 9

Razboiul din Caucaz si delistarea Policolor

Spre finalul lunii august, s-a discutat intens despre efectele din Caucaz asupra economiei romanesti si, in speta, asupa pietei de capital.

In Romania, razboiul nu a generat prea multe influente, la acel moment. Cele mai multe efecte se vor resimti pe termen lung, spuneau specialistii, ca urmare a fenomenului de contagiune, daca bursele dezvoltate vor avea de suferit sau daca acest conflict va continua.

Analistii anticipau reorientarea anumitor fonduri regionale si, implicit, iesirea lor din Romania sau efecte negative asupra emitentilor a caror activitate are legatura cu proiectul Nabucco.

Un alt moment foarte important din evolutia primelor 9 luni la bursa este anuntarea oficiala a delistarii Policolor.
Fondurile cipriote Romanian Investment Fund Ltd (RIF) si RC2 Ltd si-au anuntat intentia de a cumpara pachetul de 4,55% din actiunile companiei, pentru a o controla in intregime, potrivit prospectului ofertei publice de cumparare.

Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest, a declarat, pentru Wall-Street, ca intentia ofertantilor este de a delista compania, in urma incheierii procedurii de retragere a actionarilor (squeeze-out). “Tinand cont de faptul ca ofertantii detin deja peste 95% din actiunile emise de companie, delistarea este perfect posibila”, a mai spus Pasol.

Oferta publica de cumparare se desfasoara de pe 16 septembrie pana pe 6 octombrie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri