3 / 8

Vanguard si IFB Finwest nu au sustinut decizia

Suspendarea tranzactionarii nu a fost aprobata de toti intermediarii. Astfel, reprezentantii Vanguard si IFB Finwest au explicat ca nu au sustinut aceasta decizie, care a creat si mai multa panica.

“Vanguard nu a fost de acord cu suspendarea sedintei pana la finalul zilei. Ma astept la acelasi sentiment de panica ca si cel de ieri si ma mai astept la scaderi si maine”, a explicat Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

Reprezentantii IFB Finwest admit ca suspendarea se incadreaza in prevederile Codului Bursier al BVB, dar nu au considerat necesara masura executivului BVB.

“Cred ca suntem de acord cu totii ca trebuie evitat fenomenul de adancire a sentimentului de panica, iar acest moment trebuie depasit. Dar, apreciem ca fiind salutara atitudinea executivului BVB, de a consulta SSIF-urile cu privire la deciziile de maxima importanta pentru buna functionare a pietei de capital”, a declarat Daniela Turcas, analist la IFB.

Adrian Simionescu, managerul Vienna Investment Trust, nu si-a aratat pozitita exacta vizavi de aceasta masura, dar crede ca este oarecum fireasca si ar putea sa mai apara si in alte sedinte urmatoare.

“Teoretic, Bursa ar fi putut sa ia aceasta masura mai demult, dar nu a avut cadrul legal, ieri a fost pentru prima oara cand bursa a evoluat in maximele admise de scadere, fara sa fie influentata de stiri”, a explicat Simionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri