7 / 8

Farmache: Masura vrea sa protejeze investitorii, nu sa creeze panica

Suspendarea tranzactiilor pe Bursa de la Bucuresti nu ar trebui sa creeze panica, fiind o decizie care vrea sa protejeze investitorii, care au nevoie de timp pentru a digera informatiile, a spus ieri presedintele director general al BVB, Stere Farmache (foto).

"Cred ca decizia BVB de suspendare trebuie privita ca o decizie normala. Bursele isi intrerup activitatea cand conditiile de piata o cer. Cred ca investorii nu trebuie sa priveasca suspendarea ca o decizie care sa creeze panica. Sunt chiar si piete dezvoltate care au prevazute astfel de decizii in regulament", a precizat Farmache.

Bursa de Valori Bucuresti a hotarat, in urma discutiilor cu participantii la piata, sa reia astazi tranzactiile, pentru a da "un ragaz de gandire investitorilor".

"Intre timp, evolutiile pe pietele financiare par sa se schimbe si cred ca investitorii au nevoie de acest ragaz pentru a digera aceste informatii, pentru a gandi de doua ori actul de investitie", a explicat Farmache.

"Mesajul nostru pentru investitori este ca nu trebuie sa fie dominati de panica si sa priveasca deciziile BVB ca fiind menite sa protejeze piata si investitorii. Poate faptul ca piata noastra este o piata mica este motivul pentru care resimte mai puternic aceste socuri externe", a mai spus Stere Farmache.

El a adaugat ca, in urma analizarii evolutiilor din pietelor financiare externe, volatilitatea ridicata este normala pe o piata emergenta asa cum este cea romaneasca, acesta fiind si principalul motiv pentru care preturile au inregistrat o scadere generalizata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri