4 / 8

Exista posibilitatea sa asistam la un rebound

In ce priveste evolutia urmatoare a Bursei, parerile sunt din nou impartite. O parte din specialisti se asteapta la un rebound al pietei, daca bursele externe vor creste.

“Ma astept la reveniri in sedinta de maine (n.r. – astazi). Si pietele externe sunt foarte volatile, au pierdut 20% intr-o saptamana, dar caderile mult mai abrupte de la BVB lasa loc de cresteri la fel de speculative. Caderile au fost mult prea brutale, vom asista la reveniri, chiar daca trendul descendent va continua”, a mai declarat Lupsan (foto).

“Ma astept la un posibil rebound al pietei de la Bucuresti atat timp cat pietele externe vor continua astazi - si poate si in zilele urmatoare - tendinta ascendenta, ca urmare a masurilor de scadere a dobanzilor de referinta luate de catre un numar important de banci centrale - FED, BCE, Banca Angliei, cea a Chinei, Elvetiei, Suediei”, a mai explicat Georgiana Pacesila.

Si analistii IFB sunt optimisti, tinand cont de aceleasi semnale pozitive date de bancile centrale. “Asteptarile noastre pentru ziua de maine sunt optimiste, daca avem in vedere si semnalele pozitive venite din anunturile cu privire la scaderea dobanzilor de referinta”, crede analista IFB.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri