4 / 5

Evolutia din aceasta saptamana ramane sub semnul incertitudinii

Adrian Ceuca, director al societatii de brokeraj Broker Cluj, spera ca in aceasta saptamana pietele internationale sa se linisteasca, datorita planurilor ce urmeaza a fi luate de statele din G7. La ora actuala, toate problemele sunt create de lipsa de incredere in sistemul financiar, explica acesta.

“Este posibil sa fi ajuns la apogeul crizei financiare, insa nu ne vom da seama de acest lucru decat dupa ceva timp, dar sunt inca circumspect in aceasta privinta”, afirma Pandele. In privinta evolutiei din aceasta saptamana, analistul considera ca lucrurile par sa duca tot catre scaderi.

Pe de alta parte, avand in vedere repeziciunea cu care se succed stirile noi pe plan mondial si masurile din ce in ce mai multe pe care guvernele si bancile centrale le iau pentru a imbunatati lucrurile, exista intotdeauna sanse sa asistam la reveniri pe termen scurt ale pietelor, conchide acesta.

“Suntem in mijlocul desfasurarii evenimentelor si ele pot continua o perioada de acum inainte pana cand lucrurile vor ajunge la baza, iar investitorii se vor calma si vor gandi logic. Deocamdata ca sentiment general exista perceptia ca totul va fi rau, dar in scurt timp se va iesi din corzi si se va analiza situatia reala in care ne aflam”, crede Necula.

Reprezentantul Prime Transaction spera ca aceasta saptamana sa readuca calmul pe pietele financiare dupa cea mai neagra saptamana din istoria bursei din Romania. Nu se poate anticipa ce se va intampla, explica Necula, dar exista asteptari si sperante ale unor reveniri dupa scaderile acdentuate asa cum s-a intamplat de fiecare data in istorie.

La o revenire a pietei, dupa caderile libere ale cotatiilor majoritatii actiunilor din ultima saptamana, se asteapta si Aldea.

“Nervii investitorilor sunt intinsi la maxim ceea ce lasa loc la evolutii dintr-o extrema in alta. Daca avem in vedere ca scaderile din ultimile saptamani sunt rezultatul al falimentelor si al preluarilor de amploare din industria financiara, cu efecte directe asupra marilor economii ale lumii, as fi rezervat in a spune ca minimele atinse in aceste zile reprezinta si finalul crizei”, explica Gabriel Aldea.

Brokerul Andrei Ciubotaru de la Vanguard sustine ca orice scaneriu este posibil pentru saptamana in curs. Panica inregistrata de piete este din ce in ce mai acuta si este foarte posibil sa inregistram aprecieri, dar la fel de normal ar putea avea loc noi scaderi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri