3 / 5

Am avut doar un rebound tehnic? Ce urmeaza?

O parte din specialistii consultati de Wall-Street sustin ca efectele adoptarii planului s-au resimtit timid, avand acelasi impact ca si in cazul planului lui Paulson.

“Cred ca am asista mai degraba la un rebound, dupa scaderile de saptamana trecuta.
Sa nu uitam ca si planul american, dupa ce a fost votat, a generat reactii inverse decat cele asteptate. Asa ca nici acesta nu a avut decat reactii timide in piete. Saptamana trecuta, cotatiile au pierdut aproximativ 20% pe bursele straine, si peste 40% la BVB. Acest lucru a dus la un rebound de natura tehnica in debutul saptamanii”, a declarat Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.

Acesta crede ca efectele adoptarii acestor planuri de salvare se vor vedea pe termen lung, mai ales ca sunt trasate doar niste linii generale si nu precizari clare despre cum se va actiona, a mai explicat acesta.

Asadar, estimarile despre ce va urma pe pietele de capital nu sunt foarte exacte. Asa cum s-a vazut pana acum, orice este posibil, deci am putea avea din nou scaderi.

“Asistam in continuare la o frica in piata si este posibil sa asistam la noi scaderi. Sa speram ca nu se va intampla acest lucru”, a explicat Ceuca.

Si Barbulescu se asteapta la alte scaderi, dar nu de aceeasi amploare. “Nu cred ca vom mai vedea evolutii ca cele de saptamana trecuta. Vom mai avea scaderi, dar mai ‘pamantesti’, nu va mai fi agresivitatea de pana acum”, ne-a declarat acesta.

Aceste planuri de salvare trebuie sa redea increderea investitorilor, iar increderea nu reapare peste noapte, spune Rotaru.

“Este nevoie de timp. Cat? Nu se poate da un termen exact, acesta poate fi de cateva luni sau mai mult, chiar un an sau doi”, a conchis directorul de operatiuni al Intercapital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri