3 / 5

Investitia la bursa a inceput prin Intercapital

Brokerul spune ca suma cu care a pornit la bursa a fost una imprumutata, la nivelul aniilor 2001-2002 fiind de 1.200 lei. “Era o suma mica, nu era una care sa-mi afecteze traiul zilnic, insa era un efort deoarece pentru acel imprumut am platit rate timp de 12 luni. Consider totusi ca a fost un efort necesar”, declara Aldea.

Desi primea recomandari din partea brokerului sau, actualmente coleg la Intercapital, Aldea prefera sa caute informatii despre actiuni mai putin vizibile, care aveau randamente bune si o situatie financiara solida, cum erau cele de pe Rasdaq si unele de la BVB, care erau mai putin tranzactionate.

“Brokerii erau tentanti in anii trecuti, facand exceptie perioada de la jumatatea anului 2006 si pana la sfarsitul lui 2007, sa recomande clientilor blue-chips-urile, care erau cele mai cunoscute, aveau cele mai bune si sigure randamente”, continua fostul investitor. Astfel acesta cauta tipuri de companii cu potential mare de crestere, chiar daca acest lucru prespunea un risc mai mare.

Investitiile realizate de catre actualul broker aveau in general un orizont de timp pe termen mediu si chiar lung. “Era bine ca investitia intr-o actiune sa fie pastrata cel putin pe o perioada de 6-9 luni pentru a deveni profitabila. Aceea actiune putea sa fie profitabila si dupa o luna, dar dupa aceasta perioada mai lunga se obtinea un randament foarte bun”, spune brokerul.

In ultima perioada, Aldea recunoaste ca si el a fost absent de pe piata, deoarece o investitie pe termen mediu sau lung intr-o perioada de scaderi inseamna pierderi mari. Brokerul declara ca este investitor si acum, dar in ultimul an a fost unul mai putin activ.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri