2 / 6

Fondurile de actiuni au pierdut, cele cu venit fix sunt pe plus

Din cauza crizei financiare ce a provocat scaderi dramatice la Bursa de Valori Bucuresti, singurele fonduri din industrie cu randamente pozitive sunt cele cu instrumente cu venit fix.

Astfel, fondul monetar Tezaur are un randament de 6,96% de la inceputul anului, fiind o alternative la conturile de depozit. “Este mai avantajos, pentru ca la noi plata se face a doua zi dupa depunerea cererii de rascumparare, investitorul nu trebuie sa astepte mult”.

Fondul de obligatiuni Orizont este “o alegere foarte buna in conditiile actuale”, spune Voicu. Randamentul acestuia de la inceputul anului este de 8,66%. “Ne vom inscrie in obiectivul de a avea randamente mai mari sau egale decat depozitele la termen pe un an”, ne-a declarat managerul.

Fondurile cu investitii in actiuni au fost afectate de criza, au avut scaderi, fiind vorba si de increderea pe care au au clientii care si-au vazut investitiile mult diminuate, a mai explicat Voicu.

“O investitie intr-un fond de actiuni are un orizont de timp mai mare de un an. Noi recomandam minim 3 ani si in acest context cred ca vor fi in castig cei care astazi au pierderi. Pentru cei cu un orizont investitional indelungat, acum este cea mai buna perioada de investitii”, recomanda Voicu.

Despre clientii noi intrati in fond, acesta spune ca au fost si in acest an, mai putini decat anul trecut. “Au fost si clienti care au afaceri si au avut nevoie de lichiditati, care s-au retras temporar si am convingerea ca vor redeveni clientii nostri”, dezvaluie directorul Aviva.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri