5 / 6

'Economia romaneasca este puternica'

Criza ce a pornit din Statele Unite s-a extins foarte mult si in Europa. Amenintari pentru partea centrala si de est a continentului exista, deci implicit si pentru Romania.

Voicu nu crede ca vom asista la o criza financiara in tara noastra, desi acest risc exista.

“Economia romaneasca este puternica astazi, bancile nu au fost foarte afectate de produsele care cauzeaza pierderi in SUA si suntem inca sanatosi. Exista factori externi care pot genera lipsa de lichiditati si criza de incredere, dar nu o criza majora a sistemului financiar”, spune acesta.

Nici la nivel macroeconomic nu au venit semnale foarte bune in ultimul timp, dar managerul Aviva este optimist si crede ca economia tarii va continua sa creasca.

“Nu cred ca exista practic o situatie optima in lumea asta, la nivel macroeconomic, intotdeauna sunt probleme, mai mari sau mai mici. Cred in stabilitatea economiei romanesti si nu cred ca vom ajunge sa nu mai avem crestere. Aceasta va continua, poate la rate mai mici. In schimb, am putea asista la o recesiune in multe state din Europa”, a conchis directorul executive al Aviva Investors Romania, Eugen Voicu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri