3 / 6

Conturile individuale - investitii sigure si profitabile

Un produs neexploatat foarte mult in Romania este contul individual administrat de o companie de administrarea activelor.

Aviva Investors admninistraeza 45 de conturi individuale, care s-au dovedit a avea randamente bune, in ciuda crizei financiare.

Astfel, din acestea doar 4 sunt pe minus, in timp ce restul au rezultate pozitive, ne-a dezvaluit Voicu. Suma minima de deschidere a unui astfel de portofoliu este de 100.000 de lei.

“Avem randamente foarte bune, tinand cont de contextul pietei. Ne-am orientat cu investitiile si pe instrumente care implica un risc ridicat si am avut flerul necesar pentru a face performanta. Am avut si instrumente cu venit fix, cu randamente bune, iar dobanzile la depozite au fost mai bine remunerate, pentru ca avem o forta mai mare de negociere, reunind activele tuturor conturilor”, explica Voicu.

In ce priveste modalitatea de administrare a portofoliului, raspunderea este in totalitate a administratorului. “Nu ar putea sa functioneze o altfel de relatie, ar insemna o impartire a raspunderii si o diluare a responsabilitatii noastre. Acest lucru se intampla mai mult in private banking, unde se transfera responsabilitatea pe umerii clientului, ceea ce nu se intampla in cazul nostru”, explica Voicu.

Portofoliul administrat presupune incheierea unui contract de minim un an de zile, iar prin dialog cu clientul, se stabileste o tinta de randament care sa fie atinsa intr-un an. “Daca depasim nivelul propus, avem si comision de performanta si suntem motivate suplimentar pentru depasirea randamentului propus”, a mai spus managerul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri