2 / 5

Nivelul recomandat pentru portofolii variaza intre 30.000 si 100.000 de euro

Contul individual de investitii este un portofoliu de actiuni, obligatiuni, depozite, cash si alte instrumente construit in asa fel incat sa se incadreze in obiective de investitii specifice.

“Cand clientul vine la noi, ii facem un profil de risc, in functie de venituri, de experienta sa in piata, de asteptarile si cunostintele sale. Acesta poate pune restrictii in functie de tipul de risc pe care si-l asuma, iar noi ne orientam spre investitii care sa coincida cu nevoile lui”, a explicat Tudorescu. Se poate estima un randament orientativ, dar numai in cazul investitilor in instrumente cu venit fix. “Pe actiuni nu se poate garanta un anumit randament”.

Acesta a explicat ca profilul este un investitor cu venituri importante, antreprenor sau cu profesie liberala. “Nivelul orientativ al contului este de 30.000 de euro pentru investitii orientate spre actiuni si 100.000 de euro pentru cele cu venit fix”, a declarat reprezentantul companiei.

Cristian Tudorescu a mai explicat ca aceasta idee a venit din nevoia tot mai acuta de administrare resimtita in piata. “Daca in anii trecuti, multi ar fi refuzat motivand ca pot investi si singuri, acum administrarea este din ce in ce mai cautata”.

Directorul general al Explore Asset a mai explicat ca in primele sase luni investiile portofoliilor se vor orienta pe piata de capital romaneasca. “Avem posibilitatea sa investim si pe alte piete. Austria ar fi prima vizata, apoi ne vom orienta si spre alte burse, desi asteptam si o clarificare a crizei internationale”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri