3 / 5

"Ma felicit ca nu am facut societatea acum un an"

Chiar daca pietele financiare se afla in mijlocul turbulentelor, Tudorescu este de parere ca acum e un moment bun de investitii, pentru cei cu un orizont de timp indelungat.

“Ma felicit ca nu am facut societatea acum un an. Acum e un moment mai bun decat acum un an si putem avea doua abordari fata de clienti. Se poate merge pe actiuni romanesti si clientii isi asuma un risc, intra treptat si pe un orizont de 2-3 ani. A doua varianta ar fi un cont de fixed income, astfel incat nu risca banii, insa nici nu ii tin fara sa produca. Clientul ii poate plasa prin intermediul nostru, poate avea un randament mai bun decat o dobanda si, cand piata se va calma, poate sa intre pe piata de actiuni.

In ce priveste profilul clientului, Explore se adreseaza unor oameni care au avut investitii si si-au conservat pozitiile la un moment dat sau au lichiditati din alt fel de business-uri. “Un client fie vine tot din piata de capital, fie a lichidat o participatie la o firma sau a castigat bani din imobliare. Acest tip de client gandeste pe un orizont de 3 ani, de exemplu, si ia in calcul varianta administrarii individuale”, a mai spus CEO-ul companiei.

Despre piata fondurilor mutuale din Romania, Tudorescu este optimist, facand comparatie si cu evolutiile din state vecine, precum Polonia sau Cehia.

“Piata de servicii si investii financiare este urmatorul segment care ar trebui sa creasca. Daca acum piata este undeva la 270 milioane de euro, comparandu-ne cu Bulgaria si pastrand proportiile de marime, in 2-3 ani ar trebui sa fie de aproximavi 500 de milioane euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri