3 / 5

Dupa scaderile dramatice, mai exista praguri suport pe indici?

Teoretic, pragurile suport exista, desi scaderile dramatice nu au mai tinut cont de niciun nivel de rezistenta. Practic insa, analiza axata pe niveluri de suport nu este relevanta in aceste momente.

"In Romania, la momentul actual, nu putem vorbi de praguri de suport. Un prag de suport este practic o zona de pret in care (din diverse motive) se acumuleaza ordine importante de cumparare. Noi nu avem acum cumparatori importanti in piata, asa ca vanzatorii pot practic impinge preturile oriunde. Asadar, parerea mea este ca o analiza axata pe niveluri de suport nu este relevanta in actuala conjunctura a BVB”, a declarat Iulian Panait.

Psihologic, pragurile tehnice pot fi la fiecare mie de puncte. "Dar mare valoare nu mai au, pentru ca redresarea nu va veni decat atunci cand vor aparea vesti mondiale favorabile. Vor avea insa relevanta pragurile anterioare atunci cand va incepe relansarea”, a explicat Florin Turcas.

Gabriel Aldea sustine ca suporturile exista pe BET-FI, ele fiind reprezentate de zone de maxim sau de minim temporare in perioade din trecut.

"Din punct de vedere tehnic, pe BET-FI avem un suport la nivelul de 9.500 puncte, iar in masura in care acesta va fi spart in jos urmatorul suport va fi la 8.700 puncte. In situatia in care trendul descendent se va prelungi o perioada mai lunga, o zona suport foarte puternica va fi la nivelul de 6.000 puncte”, a conchis acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri