4 / 5

Reintoarcerea de trend nu va avea loc prea curand

“Ne apropriem de un pret la care piata il considera ca fiind echilibrat. Probabil ca va mai fi un pas pana la intoarcerea de trend datorita profitabilitatii emitentilor, dar acest lucru nu va avea loc de maine”, declara Murgoci.

El se mai asteapta la cateva zile cu corectii tehnice, dar sustine ca Bursa de indreapta spre o perioada de stabilitate.

Confirmarea unui posibil trend de crestere ar trebui s-o avem in prima parte a anului viitor, considera Aldea, in masura in care stirile negative din zona economiei reale nu se vor mai regasi si intr-o scadere a cotatiilor bursiere.

“Prezenta in piata intr-o masura semnificativa a speculatorilor lasa loc in primul rand unor volatilitati mari a cotatiilor. Pe termen foarte scurt acestia vor fi tentati sa marcheze o parte din profiturile inregistrate in ultima perioada. In masura in care acestia nu vor gasi o contrapondere importanta la cumparare este posibil sa asistam la miscari in sens invers celei de astazi (ieri, n.r.)”, apreciaza el.

Totusi, directia principala de evolutia a pietei in perioada urmatoare va depinde intr-o masura semnificativ, explica Aldea, de miscarile pietelor externe si de informatiile concrete cu privire la impactul recesiunii globale asupra principalelor economii ale lumii.

“Ma astept sa existe o analiza serioasa a rezultatelor companiilor straine in ultimul trimestru, investitorii concentrandu-se pe rezultatele din primul trimestru al urmatorului an, si am putea asista la miscari bruste care vor afecta si piata de capital romaneasca. Totusi stabilirea unui nou minim fata de cel atins in octombrie este foarte putin probabil”, apreciaza Andrei Ciubotaru.

El considera ca pe termen scurt perioada de cresteri va continua, dar aprecierile nu isi vor pastra din intensitatea ultimelor zile.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri