2 / 4

Efectele serioase ale crizei cer masuri urgente de redresare

Societatile de brokeraj, ce sunt si actionari la BVB, primesc noi motive de ingrijorare in legatura cu starea BVB de recent anuntata decizie a celui mai mare broker KBC Securities, ce ofera spre vanzare pachetul detinut de 1,672%, KBC fiind unul dintre cei mai mari actionari ai BVB.

„Propunerile de atragere in actionariatul BVB a capitalului strain, reprezentat si de alte burse europene, propuneri ce nu au fost adoptate anul trecut cand BVB inregistra rezultate foarte bune, acum ar putea fi regretate”, a mai spus analistul KD Capital Management.

„Consideram ca oportune, avand in vedere posibilitatea din ce in ce mai reala a revenirii in tara a fortei de munca plecata in strainatate - in special in constructii -, masuri ce au scop dezvoltarea masiva a infrastructurii. Acestea ar asigura locuri de munca, temperand somajul, pentru cei ce revin sau cei ce vor fi disponibilizati in sectorul privat si ar aduce beneficii importane pe termen mediu si lung. O conditie pentru eficienta acestora este ca licitatiile sa se desfasoare in conditii de transparenta si respectand principiul concurentei”, mai scriu specialistii KD.

De asemenea, proiectele de dezvoltare in domeniul agriculturii si a energiei verde, domenii ce au un potential important de dezvoltare in Romania, sa fie cat mai mult sustinute de fonduri europene, solicita acestia.

„Sprijinul din partea statului pentru dezvoltarea proiectelor si obtinerea acestor fonduri, cat si supravegherea investitiilor facute cu acestea ar fi o alta masura a carei implementare ar stimula economia. Posibilitatea unor facilitati fiscale in aceste domenii ar trebui studiata si cantarita, avand in vedere necesitatea mentinerii unui echilibru la nivelul inflatiei si a deficitului bugetar”, a explicat Duna.

Ce solutii vedeti pentru redresarea pietei de capital? Spuneti-va parerea pe Forumul Wall-Street.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri