3 / 6

Criza financiara – arma electorala a partidelor.

In ultima perioada, economia romaneasca in general a fost folosita ca arma electorala de toti politicienii, fara sa genereze insa si niste rezultate concrete in combaterea crizei economice in care ne afundam tot mai mult, spune Pandele.

“In dezbaterile de pana acum s-a vazut ca putini politicieni stapanesc macar la nivel minimal subtilitatile macroeconomiei, si e greu de crezut ca sunt mai multi care sa aiba habar ce inseamna bursa. Sa ne amintim ca in momentul in care se discuta in plenul Senatului, in 2005, aplicarea impozitului pe profitul din castiguri de pe piata de capital in functie de profitul intregului portofoliu si nu pe fiecare tranzactie, ministrul de Finante de atunci, Ionut Popescu, a fost infierat cu manie proletara de unii senatori, fiind acuzat ca sustine amendamentul respectiv doar pentru ca ar vrea sa plateasca mai tarziu impozitul pe propriul profit bursier. In aceste conditii, cum ar putea exista vreo influenta reciproca intre politica si bursa?”, se inteaba analistul-sef de la Vanguard.

In schimb, Silviu Enache este mult mai optimist in ce priveste masurile noilor alesi.

”Daca pana deunazi atat Guvernul, cat si Parlamentul participau la maratonul pomenilor electorale, acum atentia politicienilor care dovedesc responsabilitate s-a orientat spre generarea de masuri de protectie a economiei romanesti”, sustine acesta.

Managerul a mai remarcat ca principalul discurs al potentialilor prim-ministri s-a orientat cu precadere spre identificarea de solutii de combatere a efectelor crizei.

“Dupa alegeri, in cazul in care noul guvern va adopta un plan ambitios de redresare economica, adaptat la noile conjuncturi financiare internationale, sunt sanse mari ca piata de capital sa reactioneze pozitiv”, sustine Enache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri