5 / 6

Bursa a fost influentata mai mult de alegerile din SUA

Imediat dupa alegerea lui Obama ca presedinte al Statelor Unite ale Americii, pietele financiare au aratat impactul, prin confirmarea asteptarilor majoritatii si marcari de profituri.

Bursa romaneasca a fost influentata mai mult de alegerile din Statele Unite ale Americii decat va fi influentata de cele din tara noastra, sustine Marius Pandele.

“In mod teoretic, in perioade de acest fel, impactul cel mai mare asupra pretului se resimte dupa alegeri, dupa ce investitorii afla rezultatele, isi pot face o idee asupra politicii pe care o va urma viitorul guvern, si eventual pot sa anticipeze ce efecte va avea votul asupra actiunilor cotate la bursa. Iar acest impact poate duce preturile in sus sau in jos”, a explicat analistul-sef de la Vanguard.

Tot teoretic vorbind, inainte de alegeri poate exista un impact negativ asupra volumelor tranzactionate, atunci cand investitorii sunt in asteptare si sunt mai putin dispusi sa riste sa ia o pozitie in necunostinta de cauza.

“Repet insa, este vorba de ceva pur teoretic. La alegerile din Romania, mai mult ca sigur nu va exista un impact semnificativ asupra bursei”, a conchis Pandele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri