4 / 6

Scenariul unui guvern interesat de bursa este departe de realitate

In cea mai fericita situatie la care putem spera acum, noua guvernare, oricare ar fi aceea, va manifesta un interes mai mare pentru bursa, decat cele din 1990 pana acum. Dar specialistii nu sunt foarte increzatori in aceasta ipoteza.

“Scenariul in care statul sprijina intr-o masura mai mare piata de capital este intotdeauna binevenit, insa ramane de vazut in ce masura acest lucru se va intampla incepand cu 2009”, spune Razvan Pasol.

Pandele nu vede in acest moment oameni politici care sa fie interesati de piata de capital in asemenea masura incat sa actioneze in vreun fel in sprijinul acesteia, daca ajung la guvern.

“Din afara acestuia sunt intotdeauna mai activi in sprijinul bursei, dar atunci cand ajung ministri ajung sa aiba alte prioritati. Daca un guvern liberal, care are in compozitia sa si oameni care inainte de a deveni ministri chiar au actionat in sprijinul pietei, nu a facut mare lucru in acest sens, la ce ne-am putea astepta de la partide sau politicieni care fac un motiv de mandrie din ideea proprietatii de stat sau dintr-un buget generos al asigurarilor sociale? Sincer, nu cred ca viitorul guvern va manifesta un interes mai mare asupra bursei, indiferent cine il va forma. Pentru a se intampla asa ceva, ar fi nevoie ca macar liderul unui partid politic sa fie interesat de acest subiect, ceea ce nu este cazul in prezent”, a explicat analistul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri