6 / 7

Situatia delicata a Bursei va maturiza investitorii

Istoria a demonstrat ca, in general, cultura investitionala se maturizeaza foarte bine in context de criza.

Adi Lupsan povesteste ca experienta crizei de pe bursa din 1997-1999 l-a ajutat sa devina mai prudent si l-a maturizat din punct de vedere investitional.

“Bursa romaneasca este tanara, prima criza a fost in ’97-’99 si de atunci am devenit mai prudent. Anul acesta am anticipat ca urmeaza ceva dificil, pentru mine a contat foarte mult experienta de atunci”, afirma acesta.

In acea perioada la Bursa era un numar de jucatori destul de limitat, ne spune Lupsan. Vanzarea era facuta de cuponari, iar cumpararea de cateva fonduri de investitii, nu exista un segment de retail reprezentativ.

“Din pacate, pe criza actuala multi investitori au pierdut multi bani. Cred ca aceste 100.000 de persoane care investesc in piata de capital si care au simtit in plin criza actuala vor fi mult mai prudenti. Cu siguranta isi vor recupera pierderile, dar vor fi mai precauti, mai inspirati, mai profesionisti”, a mai spus acesta.

In aceste momente se reitereaza un sfat, o regula nescrisa a investitiei la Bursa – sa nu se investeasca bani imprumutati sau sume importante din economiile fiecaruia.

“Poate cel mai delicat aspect in munca de broker este ca noi suntem interfata intre ceea ce se intampla la bursa si clienti. Noi vedem foarte bine starile si sentimentele lor si pot sa va spun ca anul acesta a fost cel mai greu”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri