4 / 6

Caderea Lehman Brothers a reprezentat varful crizei financiare

Falimentul Lehman Brothers de la jumatatea lunii septembrie este considerat de majoritatea analistilor financiari ca fiind varful atins de criza financiara mondiala.

“Vom mai asista la dificultati si in alte domenii, cum e acum industria auto, dar cred ca acesta a fost varful crizei. Dar trebuie sa avem rabdare, asa cum criza nu vine deodata, nici nu pleaca foarte repede”, afirma Simionescu.

Printre specialisti, prabusirea unor giganti financiari erau evenimente iminente, care nu ar fi trebuit sa socheze. “Pe mine m-au surprins mai mult efectele ulterioare, cand am vazut sange in economie si in piata. Ulterior au venit si alte vesti negative, care au dus la o crestere excesiva a volatilitatii”.

Simionescu recomanda cumparare pentru actiuni, cu un orizont de timp indelungat. “Eu le consider in continuare atractive, comparand activele, rezultatele lor finaciare. La un moment dat si piata romaneasca se va dezmorti, in prima parte vom avea o revenire mai furtunoasa, dar cred ca vom mai sta mult in aceasta zona. Nu vom fi noi primii. Daca speram ca romanii vor profita de preturile scazute, cupa ultima luna de tranzactionare imi dau seama ca nu a fost asa”, a mai spus Adrian Simionescu.

In ce priveste reformarea capitalismului la nivel mondial, managerul sustine ideea ca vor avea loc schimbari majore in ce priveste gandirea economica si pozitia unor jucatori in piata.

“Traim o perioada istorica in ce priveste economia si capitalismul asa cum le stiam noi, cred ca se vor reaseza inclusiv sferele de influenta economica la nivel mondial si in urmatorii doi ani se va contura o noua linie”, a mai explicat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri