2 / 4

Prudenta: cuvantul de ordine printre investitori

“Apetitul la risc al investitorilor va scadea, cu siguranta, in acest an. Este o tendinta care s-a manifestat deja prin scaderea numarului de investitori de pe piata de capital si prin majorarea celor care au ales depozitele bancare”, explica Marius Pandele (foto).

In conditiile in care dobanzile vor ramane ridicate, apetitul la risc este normal sa fie mai scazut, cu atat mai mult cu cat riscurile de pe piata de capital sunt mai ridicate decat in trecut, mai ales prin volatilitatea existenta si gradul mai mic de predictibilitate, continua el.

Investitorii in piata de capital romaneasca se vor multumi cu marje de profit mai mici, vor reactiona mai repede la scaderi, vor ezita sa intre la cumparare, lucruri normale, de altfel, dar care in nebunia anului 2007 pareau de neconceput, este de parere Paul Brendea.

“Principalele temeri ale investitorilor sunt legate de derapajul crizei financiare internationale si de gravitatea cu care va lovi eocnomia reala”, declara reprezentanta Interdealer. Un alt aspect care ingrijoreaza se leaga direct de incertitudinea care s-a instaurat o data cu noul Guvern de la care se asteapta politici clare si modalitati reale de iesire din criza.

Mirela Maxim crede ca investitorii vor fi extrem de atenti la stirile venite de pe principalele piete financiare, dar si la coerenta politicilor de guvernare implementate de noul Executiv.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri