1 / 5

Confident Invest: Vom mai rezista probabil un an, pe buget deficitar

Scaderea dramatica a rulajelor Bursei de Valori Bucuresti a afectat cea mai mare parte a SSIF-urilor, in special pe cele independente, care nu beneficiaza de sustinerea unui grup financiar.

Confident Invest este institutia Financiara a Grupului Industrial Electromontaj, orientandu-se preponderent catre micii actionari si potentiali clienti cu portofolii sub 100.000 euro.

Astfel, situatia SSIF-ului nu este tocmai buna, fiind inchise o parte din agentii inca de la finalul anului trecut.

Nicolae Ghergus (foto), directorul Confident, a declarat, pentru Wall-Street, ca s-au luat deja masuri pentru contracararea efectelor crizei de lichiditati, dar efectul diminuarii rulajelor a fost dezastruos.

”Masuri de diminuare a retelei, prin eliminarea punctelor de lucru neprofitabile, am luat deja, e adevarat putin mai tarziu decat trebuia, astfel de masuri avand mereu o marja de intarziere. Efectul scaderii volumului pietei a fost dezastruos, veniturile SSIF in anul 2007 au scazut cu 70-80%, proportional cu scaderile indicilor, am incheiat anul trecut cu o pierdere suportabila, in contextul in care ne-am continuat ritmul de crestere a cotei de piata. Prin masurile luate, vom mai putea rezista probabil inca un an, pe buget deficitar”, a declarat acesta.

In opinia sa, problema majora din acest moment este ca nu se intrevede inca nicio perspectiva la nivel national.

“Degeaba imi creste cota de piata, daca piata are valori derizorii, nu ma incalzeste cu nimic ca <<mor>> altii inaintea mea, daca aceeasi soarta ma asteapta si pe mine in cazul unei crize care se va intinde si pe parcursul anului 2010”, a mai spus Ghergus.

Efectele obiectului unic de activitate a companiei de brokeraj sunt devastatoare.
“Singurele cai de iesire din aceasta capcana sunt programul de acces pentru pietele internationale initiat de entitatile pietei de capital, prin crearea unui <<introducing broker>> la nivelul Grupului BVB sau Asociatiei Brokerilor si initierea unui program care sa se concretizeze in emisiuni de instrumente cu venit fix de tipul obligatiunilor, prin care sa ne diversificam oferta de instrumente financiare pentru investitorii cu apetit mai scazut de risc”, a conchis managerul Confident Invest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri