5 / 6

Vom asista la o reorganizare a actorilor pietei de capital

Scaderea dramatica a lichiditatii a determinat diminuarea rulajelor intermediarilor, mai ales a celor care sunt orientate pe retail, neavand sustinerea unui grup si alte linii de business generatoare de profit.

“Cred ca scaderea drastica a veniturilor afecteaza si activitatea SSIF-urilor, care si-au vazut resursele diminuate drastic, mai ales daca facem o comparatie cu anul 2007, cand lichiditatea zilnica era de peste 20 milioane de euro, aproximativ de 4 ori mai mult decat acum”, sustine Stere Farmache.

Acesta este de parere ca se vor produce transformari importante la nivelul intermediarilor. “Ma astept inclusiv la fuziuni. Sa nu uitam ca inainte de anul 1998 in piata erau peste 200 de SVM-uri, piata s-a corectat si cei mai capabili sa se adapteze la conditiile pietei au rezistat”.

Acum asistam la al doilea moment de acest gen. “SSIF-urile isi revad business-ul si modul de operare, vor recurge cu siguranta la fuziuni, fiind posibil chiar ca unele sa inceteze activitatea. Poate ca ideea de a conserva afacerea intermediarilor pe o perioada de timp ar trebui analizata de CNVM, urmand ca intermediarii sa-si reia activitatea cand conditiile din piata se vor imbunatati”, a conchis presedintele BVB.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri