2 / 4

“Trebuie sa se predea in scoli cat mai multe informatii despre bursa”

In plus, programul nu se opreste aici. Oficialii Bursei vor milita pe termen scurt pentru studierea mai intensa a pietelor de capital in scoli.

“Incercam impreuna cu Ministerul Educatiei si alaturi de Comisia de Invatatamant din Parlament sa implementam un sistem prin care sa se predea in scoala cat mai multe informatii despre bursa, la orele de economie. In Japonia, de exemplu, notiunile esentiale despre pietele de capital sunt predate copiilor inca din clasele primare, fiindu-le explicate conceptele si fenomele de baza. Astfel, ei cresc cu aceste notiuni”, a mai explicat Dan Paul (foto).

El semnaleaza faptul ca notiunile despre bursa nu se studiaza aprofundat si nu sunt reinnoite pe masura ce evolueaza.

“Cartile sunt scrise din alte carti, ceea ce este o mare eroare. Nu se vine cu ceva nou, nu se vorbeste despre lucrurile reale din practica. Cred ca peste cativa ani studentii vor invata alte lucruri despre economie. Si eu am facut in facultate cateva ore de bursa, dar predate foarte anost si cu notiuni teoretice. Daca nu inveti lucrurile asa cum sunt in realitate, e foarte greu intelegi fenomenul bursier”, sustine seful brokerilor.

Chiar daca pe timp de criza contextul este diferit, si aceasta idee de apropiere de institutiile de invatamant este foarte buna, mai ales ca sunt foarte putini profesionisti in piata, a mai spus Lupsan.

Marcel Murgoci apreciaza mai mult acest proiect. “Este foarte bine ca se incearca pregatirea elevilor si a studentilor pentru viitor. In opinia mea, este important ca se incerca o culturalizare inca din timpul studiilor liceale, pentru ca sunt potentiali investitori ce vor creste cu o educatie bursiera. Dar acest proiect va da rezultate pe termen mai lung, de cativa ani, pentru ca acest public vizat nu are inca banii necesari unei investitii”, a delcarat directorul de tranzactionare al Estinvest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri