4 / 5

“SUA reprezinta motoarele avionului in care traim cu totii”

Vicepresedintele Bursei crede ca este posibil sa asistam la un nou val al crizei financiare, poate nu la fel de dramatice ca pana acum.

“Pietele scad in continuare, raul nu a fost scos afara, aceste produse toxice ce au cauzat dezastrul inca nu au fost extirpate. De aceea inca mai e furtuna si pietele sunt volatile”.

Acesta mai spera ca minimele sa nu mai fie atinse, desi nu suntem departe de acele niveluri.

Dan Paul a mai declarat ca si Guvernul romanesc ar trebui sa ia exemplul Americii si sa gaseasca ministri sau consilieri specialisti.

“Cred ca si in Romania ar trebui sa fie un grup de oameni care sa stie ce inseamna criza. Se pare ca Guvernul Boc a identificat cateva cai de iesire, dar problema este ca nu are niciun finantist in echipa, in afara de consilierul Ionut Popescu. Oricum, in general, Romania nu are specialisti in domeniul crizelor de niciun fel”, spune seful brokerilor.

El semnaleaza ca nici in America reglementarea nu a fost cea mai buna, fiind premise greseli contabile grave. “Acelasi lucru se intampla si la noi, CNVM-ul este pasiv uneori pentru ca nu intelege prea bine ce se intampla si emite tot felul de reguli fara sa se consulte cu actorii pietei.”

In concluzie, Dan Paul sustine ca este sigur ca America va iesi prima din criza, fiind cea mai mare economie din lume.

“Suntem ca intr-un avion, unde America reprezinta motoarele. Cand motoarele se opresc, ne prabusim cu totii. Dar cand SUA va produce si consuma din nou ca acum cativa ani, toti ne vom alinia”, a conchis vice-presedintele Bursei din Bucuresti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri