3 / 5

'Legatura Bursei cu economia reala si cu investitorii trebuie sa fie stransa'

In ce priveste colaborarea cu Ministerul Finantelor, Anca Dumitru spera ca vor continua proiectele incepute cu reprezentantii guvernului anterior.

“Deja avem cateva intalniri coordonate de Ministerul, cu participarea CNVM, care nu pot decat sa ma bucure. Discutam multe aspecte, atat cel traditional, de atragere de noi companii de stat la cota Bursei, dar avem si proiecte noi, pe care nu le pot dezvalui decat in clipa cand se vor concretiza”, ne-a declarat aceasta.

Directorul Bursei nu crede in totalitate in ideea ca piata de capital a anticipat evolutiile economiei reale, considerand ca este nevoie ca bursa sa fie luata in seama de oamenii politici si de investitori ca sa ajunga sa indeplineasca aceasta functie.

”Exista opinii care spun ca bursa anticipeaza intrarea si iesirea din criza, dar nu sunt foarte sigura de acest lucru. Legatura dintre bursa si economia reala, investitori si clasa politica este foarte stransa si vrem sa atragem atentia guvernantilor. Bursa nu trebuie privita ca o societate privata ce vrea sa atraga avantaje pentru companie sau obtinerea profitului. Bursa e detinuta in mare parte de brokeri, care au nevoie de functionarea mecanismelor. De aceea, trebuie sa asiguram costuri accesibile pentru piata de capital si mecanisme care sa functioneze la standarde internationale”, a mai spus Anca Dumitru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri