4 / 5

'Este o mare onoare pentru mine sa ocup aceasta functie'

Intr-o lume considerata a barbatilor, propunerea si alegerea Ancai Dumitru in functia de director al Bursei a fost o premiera pentru piata romaneasca de capital, fiind a patra femeie director de burse, dupa institutiile din Londra, Sofia si Belgrad.

“Nu am considerat-o o provocare, ci a fost o mare onoare. Sunt recunoscatoare membrilor Consiliului Bursei pentru increderea pe care mi-au acordat-o. Nu am perceput nicio diferenta legata de faptul ca sunt femeie. Dar exista schimbari, pe plan personal. Am noi responsabilitati carora trebuie sa le fac fata, care ma solicita si, uneori, trebuie sa pun pe planul doi alte aspecte ale vietii pentru a ma putea concentra. Dar este foarte important sa ducem la indeplinire strategiile si sa promovam activitatea bursei”, a conchis directorul Bursei de Valori Bucuresti.

Anca Dumitru si-a inceput activitatea pe piata de capital in 1995, iar doi ani mai tarziu a devenit director general al pietei Rasdaq. Dupa fuziunea dintre BVB si Rasdaq, in 2005, ea a continuat sa gestioneze operatiunile aferente pietei Rasdaq.

Din aceasta functie, Anca Dumitru a coordonat implementarea sistemului alternativ de tranzactionare, crearea platformei XMBS si a militat pentru crearea categoriei Rasdaq-Star, proiect aflat in strategia Bursei pentru acest an. Aceasta ocupa si functia de director general al Asociatiei Brokerilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri