3 / 8

Criza va expune jucatorii slabi din orice piata

Istoria financiara ne-a demonstrat ca orice criza scoate la iveala slabiciunile unor jucatori sau rezistenta altora la conditii nefavorabile. Piata financiara romaneasca nu va fi scutita de acest efect.

“Crizele au darul de a expune slabiciunile fiecarei piete, iar faptul ca aceasta criza va fi urmata de o perioada prelungita de tatonare nu face decat sa garanteze iesirea de pe piata a celor care nu au resurse de reziste”, a mai spus Romani.

Cum orice lupta are si invinsi si invingatori, bancherul de pe Wall Street ne-a mai spus ca, in opinia sa, vor supravietui cei cu o prezenta importanta pe segmentul institutional sau cei care au in spate grupuri puternice, cu strategii de business ce includ si bursa romaneasca.

“Vor mai supravietui si cei mai inteligenti dintre actualii jucatori, cei care vor decide sa fuzioneze in perioada imediat urmatoare, inainte sa fie prea tarziu. Un jucator important pe piata de fuziuni e posibil sa devina domnul Dinu Patriciu care si-a exprimat interesul de achizitii pe aceasta piata prin intermediul companiei Finite Assets”, a completat acesta.

Pana la urma, aceasta selectie facuta de clienti este fireasca si se extinde in paralel cu evolutia crizei.

“Este normal ca efectele crizei sa se resimta asupra intermediarilor. Ma astept ca fragmentarea sa devina si mai pronuntata, in conditiile actuale. Cei care ofera servicii de buna calitate si cei care au stiut sa ‹‹protejeze›› portofoliile clientilor vor avea de castigat, pe de alta parte, cei care au multi clienti nemultumiti care cred ca SSIF-ul este de vina, vor avea de suferit. Este o ‹‹selectie naturala›› care in timp de criza se acutizeaza. E firesc, daca esti nemultumit, schimbi sau renunti de tot la furnizorul de servicii”, ne-a explicat Vlad Ionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri