3 / 7

Indicii nu mai au suporturi, doar praguri psihologice

La depasirea minimului din octombrie si atingerea pragului suport de 9.500 de puncte de catre indicele societatilor de investitii financiare (SIF), BET-FI, investitorii erau impartiti in doua tabere: unii dintre acestia considerau ca actiunile puteau sa strapunga acest prag si sa scada in continuare, iar altii erau convinsi ca sub aceasta valoare se va intra la cumparare.

“S-a vazut cum s-a trecut «ca prin branza» prin acest prag de 9.500 de puncte ajungand la 9.000 de puncte unde investitorii credeau ca vor regasi alt suport. Insa pragul a fost unul simbolic si SIF-urile au scazut sub acest nivel”, precizeaza reprezentantul Prime Transaction.

El a mai declarat din cauza scaderile semnificative indicii nu mai au praguri suport, ci doar unele psihologice, cum a fost cel de 9.000 de puncte pe BET-FI.

“Din cauza faptului ca Bursa de Valori Bucuresti nu are o istorie atat de indelungata, in comparatie cu cea din New York, nu mai exista praguri pe analiza tehnica. La BVB pe grafice se observa un trend de cresteri, dupa care o mare scadere, nefiind format un ciclu bursier. Astfel toate reperele s-au dizolvat”, considera analistul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri