6 / 7

Dupa trecerea crizei, analiza fundamentala va fi prioritara

Facand o comparatie intre achizitiile puternice din perioada 98-99 si vanzarile semnificative din jumatatea anului 2007 si anul precedent, se poate observa ca plasamentele au avut loc fara a se analiza fundamentele companiilor. Dar acest tip de cercetare bursiera va conta din nou odata cu trecerea crizei, apreciaza analistul.

In urma cu un an, contextul international a fost prost, in timp ce cel intern a fost bun. Lucrurile s-au schimbat in 2009, iar situatia macroeconomica in Romania este foarte proasta, ceea ce se vede si din evolutia pietei de capital autohtone.

“Cand pietele internationale isi vor reveni la normal, dar nu cred ca acest lucru va avea loc anul acesta, daca marile economii ale lumii vor incepe din nou sa creasca, va conta analiza fundamentala, vor conta criteriile ce tin de fiecare companie in parte, poate de fiecare sector in parte. Cand problemele se vor rezolva, investitorii nu se vor mai uita asa de mult la contextul international”, afirma Brendea.

Chiar si intr-un scenariu in care contextul intern va fi prost, iar cel extern se va calma, legatura cu Uniunea Europeana va aduce stabilizare si in Romania si, implicit, pe piata de capital autohtona.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri