3 / 4

Speranta moare ultima. Ne putem astepta la cresteri?

Chiar daca speranta si optimismul nu au disparut niciodata, bursa si lumea financiara ne-a demonstrat in ultimul an ca se poate si mai rau. Sunt insa cativa factori care ar putea avea un impact pozitiv pentru BVB.

„Printre elementele ca ar putea avea o influenta pozitiva la nivelul pietei noastre in perioada imediat urmatoare as putea enumera un posibil acord cu institutiile financiare internationale, in speta FMI si Banca Mondiala sau Uniunea Europeana, in vederea unui imprumut acordat tarii noastre sau adoptarea planului fiscal propus de catre guvern pentru anul in curs. La nivelul pietelor externe, luarea de catre BCE a unei decizii cu privire la dobanda de referinta la nivelul Uniunii Europene poate avea de asemenea impact asupra pietelor de capital”, a declarat Gabriel Aldea (foto).

Pe de alta parte, brokerul Prime Transaction sustine ca nu vom avea nici aprecieri spectaculoase in aceasta luna, dar nici caderi dramatice.

„Daca vom avea tot o tendinta negativa in luna martie, nu cred ca va mai fi de amploare foarte mare. Nu ma astept la reveniri semnificative ale bursei in martie, ci cred ca va fi in continuare o volatilitate lipsita de argumente clare. Contextul se mentine in continuare negativ si cred ca va mai dura ceva timp pana cand sa putem spune: ceea ce a fost mai rau a trecut. Exista asteptari, dar nimeni nu poate face prognoze cand se va intampla acest lucru”, a explicat el.

In opinia sa, putem vedea o tendinta pozitiva pe termen scurt in cazul in care pe piata vor intra investitori dispusi sa cumpere agresiv la preturile acestea ridicole sau daca un acord cu institutiile financiare internationale va avea intr-adevar efectul scontat, cel de linistire a situatiei si de redare a increderii.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri