2 / 5

Cotatiile actuale inglobeaza stirile negative din economie

Specialistii explica aprecierile BVB din ultimele sedinte prin inglobarea in preturile actuale a stirilor negative care continua sa apara.

“Toate aceste date macro nu au inundat doar media, ci si indicii in primele doua luni ale anului. Astfel ca informatiile actuale au fost deja incorporate si anticipate. Desigur, in cazul in care cadrul economic al Romaniei si perceptia asupra riscului de tara nu inregistreaza in urmatoarele luni imbunatatiri graduale, nici bursa nu va performa in vreun fel, un scenariu neutru fiind intrarea in consolidare”, considera Alin Cucos (foto).

Astfel, nivelul la care a ajuns piata bursiera (scaderi de 80-90% fata de maxime) a inglobat cele mai pesimiste asteptari din partea investitorilor straini in privinta Romaniei.

"Stirile macroeconomice care vin in acest moment cred ca sunt deja incluse in preturi, iar pe termen scurt cred ca evolutiile vor merge in aceeasi directie ca si pietele externe, cu mentiunea ca fiecare companie in parte poate sa evolueze si comform activitatii economice pe care o intreprinde: acordarea sau nu de dividende pentru anul financiar 2008 si rezultatele financiare pe primul trimestru”, sustine Necula.

Astfel, Oviu Fer crede ca scaderea de productie era asteptata si moneda nationala a fost destul de stabila in ultimele luni, deci subiectele sunt incluse.

“Sa nu uitam ca piata de capital anticipeaza economia reala cu 6-7 luni. Cum s-a prabusit atunci cand economia crestea, asa isi poate reveni cand economia scade. Cred ca in principiu este vorba de o corelare cu external in general plus cateva particularitati (coincidente fericite) precum oferta de cumparare de la RRC sau profitul SIF-urilor”, a mai spus analistul de la Wood.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri