2 / 4

Aldea, Intercapital: Cred ca multi investitori isi vor marca profiturile

Brokerii consultati de Wall-Street spun ca asistam la marcari de profituri, determinate de un optimism temporar in pietele financiare.

„Chiar daca aceste cresteri sunt justificate de scaderile mari consemnate de majoritatea cotatiilor companiilor de la BVB in ultimile luni, trebuie sa fim constienti ca deocamdata nu avem confirmari legate de o slabire a intensitatii crizei economice mondiale ci mai degraba niste proiectii foarte optimiste legate de un final al recesiunii in Statele Unite ale Americii”, este de parere Gabriel Aldea (foto).

Strict referitor la piata noastra, „constatam din punct de vedere tehnic o supracumparare la nivelul tuturor indicilor ceea ce lasa loc si unor miscari de corectie, mai ales ca multi investitori vor fi din ce in ce mai tentati sa-si marcheze profiturile acumulte pe termen foarte scurt”, a mai spus brokerul Intercapital.

El sustine ca in situatia in care aceste proiectii vor fi infirmate, valul actual de optimism se poate transforma foarte rapid intr-unul de pesimism, volatilitatea ridicata inregistrata pe majoritatea pietelor facand posibila o astfel de miscare.

”Optimismul nu poate fi decat pe termen scurt, deoarece pe termen mediu o sa fie marele hop al rezultatelor trimestrului intai si un alt mare hop cand se trece in perioada ex-dividend. Astfel, se mai marcheaza din profituri si e foarte bine ca se intampla asta”, explica Brendea.

El consudera ca preturile foarte mici de la sfaristul lui februarie, perioada de aplatizare, anuntarea dividendelor, discutiile privind acordul cu FMI si imbunatatirea contextului international, in special pe pietele de capital, sunt factorii principali care motiveaza ultimele evolutii de la Bursa.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri