2 / 5

Cat vor mai continua aprecierile?

Desi bursele cresc de cateva saptamani, semnalele crizei continua sa apara la diverse nivele ele economiilor globale, deci semnalele pot fi doar pe termen scurt.

Aprecierile din ultima perioada au fost puternice, in ciuda stirilor destul de proasta care nu au incetat sa apara, precum somajul in crestere.

„Pentru ca aceste cresteri sa continue va fi nevoie de un flux de stiri pozitive, este posibil sa existe o intrerupere, momente de scadere dar cred ca investitorii asteapta confirmarea rezultatelor din SUA. Luna urmatoare, daca intoarcerea de trend pe piata imobiliara din SUA s-ar confirma si, mai mult, sa apara semne ca si celelalte sectoare isi revin (productia industriala, sectorul financiar), cresterile pot continua”, sustine Adrian Duna.

Totusi, incertitudinea sustenabilitatii economice a acestor aprecieri din piata de capital este din ce in ce mai ridicata.

„Daca nu vor aparea evenimente negative neprevazute la intalnirea G20 din acest weekend, este posibil sa asitam la a doua parte a acestui trend de crestere”, sustine Necula.

Pe de alta parte, Gabriel Aldea este mai retincent in a se astepta la o crestere pe termen lung a burselor, considerand ca principalii factori determinanti sunt sentimentele pozitive ale investitorilor si asteptarile lor privind imbunatatirea situatiei economice globale.

„Aceste asteptari vor trebui insa confirmate iar stirile economice negative care survin in mod normal intr-o perioada de criza economica vor determina investitorii de pretutindeni sa fie mai precauti in momentul in care vor lua decizia de a cumpara actiuni”, a mai explicat brokerul Intercapital Invest.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri