4 / 5

Ce impact vor avea rezultatele emitentilor din T1?

In perioada urmatoare sunt asteptate primele rezultate ale companiilor, aferente trimestrului 1 din 2009, care vor fi cu siguranta urmarite de investitori. Brokerii spun ca majoritatea companiilor au deja incluse in pret posibilitatea unor rezultate mai slabe.

„Atat timp cat mediul extern este relativ stabil, rezultatele vor avea impact, companiile ce vor surprinde pozitiv vor fi probabil apreciate de investitori ca avand puterea de a trece peste aceasta perioada economica nefavorabila cu bine”, explica Duna.

Pe de alta parte, cele care vor avea rezultate cu adevarat slabe, ce ar duce compania de la o aparenta subevaluare acum la o supraevaluare vor fi penalizate cu siguranta de investitori. „Investitorii nu vor mai fi atat de indulgenti ca in trecut cu companiile supraevaluate”, a continuat analistul.

Importanta cea mai mare o va avea perceptia asupra rezultatelor companiilor importante din lume si apoi cea asupra celor locale, crede Necula.

„Asteptarile in general sunt destul de proaste pentru acest prim trimestru peste tot, nu excludem eventuale scaderi ale burselor, dar trebuie mare atentie la perspectiva pentru restul anului, deoarece aceasta se poate schimba imediat in ideea in care contextul general va fi de o stabilizare a economiei”, a mai spus brokerul Prime Transaction.

Pe de alta parte, daca anul trecut perioadele de raportari financiare erau adevarate imbolduri pentru investitori, datorita rezultatelor ridicate, este foarte posibil ca situatia din acest an sa fie exact inversa.

„Este posibil ca pe fondul unor rezultate slabe raportate, o parte dintre investitori sa fie tentati sa-si marcheze profiturile obtinute in ultima perioada ca urmare a cresterii accentuate a pretului actiunilor”, a conchis Gabriel Aldea.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri