3 / 5

Semnalele nu sunt certe. In aceasta perioada, e posibila orice evolutie

Estimarile privind intoarcerea trendului pe burse sunt ingreunate de incertitudinile care continua sa apara la nivel global. Cu siguranta, evolutiile pietelor externe vor fi determinante prin factorul de corelare.

„Ma astept sa existe si corectii pe fondul marcarilor de profit, dar acestea sa nu aiba intensitate foarte mare decat in cazul in care vor coincide si cu vesti negative. Optimismul de acum arata ca multe actiuni sub subevaluate si ca se castiga increderea asupra unei stabilizari a economiei in perioada urmatoare. Vom vedea in cursul acestei luni daca lucrurile sunt intr-adevar asa sau e doar un rally al pietei bear”, a declarat Gabriel Necula (foto).

Daca se vor confirma proiectiile optimiste legate de economia americana, facute chiar de presedintele FED, este posibil ca valul actual de cresteri sa reprezinte primul pas catre reinscrierea pietelor pe un trend ascendent.

„In acest moment este insa prematur sa spunem acest lucru, experienta unor perioade similare din evolutia indicilor americani aratandu-ne ca revenirile pe un trend ascendent pe termen lung nu sunt liniare ci sunt, cel putin in prima parte, intercalate cu perioade de scaderi acccentuate sau de consolidari pe perioade mai lungi”, considera brokerul Intercapital.

In acelasi timp, Adrian Duna considera ca bursele au primit primele semnale ale unui posibile reveniri in SUA, dinspre zona imobiliara, iar confirmarea si propagarea acestora ar putea duce la noi cresteri.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri